10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ

Kasım'ın 10'u...
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışın 85.yılı ...

O’nu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini korumak için bizzat üzerimize düşen vazifeyi de şu sözlerle açıklar:
“Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyete sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşını kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir”.

Büyük Kurtarıcı, O Büyük Lider kendini tanımlarken de şöyle der;
‘’İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!’’
İşte O Mustafa Kemal biziz, hepimiziz. Bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

Okulumuz Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bu özel günün anısına Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına program düzenlenmiş, pano çalışması yapılmıştır.
Emeği geçen Atatürkçü Düşünce Kulübü öğretmenlerine, Ahmet SEVİM- Elif ATSAN ÇAKIR, ve değerli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

26.11.2023 41

26-11-202326-11-202326-11-202326-11-202326-11-2023